Üdvözöllek az oldalamon!

Szeretném mindenekelőtt azzal kezdeni, hogy bemutassam miért készült az oldal. Már tizenhárom éves korom óta követem a magyar futball sorsának alakulását komolyabban, mindenekelőtt a magyar válogatottat. Szinte nem volt mérkőzés, amit ne láttam volna. Ezen idő alatt a szurkolók szemtanúi lehettek számos reménykeltő sikernek és megannyi kiábrándító vereségnek, az internetes fórumok és hírportálok ma már lehetőséget biztosítanak arra, hogy mindenki szabadon elmondja a véleményét. Én úgy gondolom, sok kérdésben nem látunk tisztán: azt gondolom a futball szerelem, a futball több mint egy sport, a futball a vallással egyenértékű. Semmi mást nem lehetne a futballhoz mérni, a Magyar futball pedig még több sebből vérezve is képes arra, hogy emberek millióit hozza lázba. Még nem felejtettük el azt a fényt, ami üstökösként ragyogta körül az Aranycsapatot és az azutáni legendás futballistákat.

Mivel én a fiatal generációhoz tartozom soha nem érhettem meg egyetlen komolyabb magyar sikert sem. Talán csak egy-két morzsát klubszinten, hogy ne veszítsem el végleg a hitemet: ezek közé tartozik a Debrecen BL és EL szereplése, a Vidi EL menetelése és nem szabad kihagyni a Fradi 2004-es - akkor még UEFA kupa néven futó - nemzetközi szereplését sem. Ezen kívül üde színfoltként hatott számunkra a 2009-es Egyiptomban megrendezett U20-s világbajnokságon elért bronzérem, s néhány említésre méltó barátságos meccsen elért szép győzelem (Németország, Olaszország elleni diadal)

Sokan tapasztalhatjuk, hogy mi magyarok milyen elkeseredetten vagyunk, ha a fociról van szó, nyilván ez a régi szép múltunkból fakad, hiszen hozzánk hasonló korábbi futball nagyhatalom még nem ért el olyan mélységeket, mint mi. Magyarország 1986 óta nem szerepelt Világbajnokságon és 1972 óta kontinens viadalon sem, a több évtizede tartó átkot sajnos idén sem sikerül megtörni, és a románok ellen elszenvedett csúfos vereséggel azt hiszem végleg elszállt minden reményünk.

Azért indítom ezt a blogot, hogy leírhassam a véleményemet a magyar válogatottról és annak hátteréről. Mindezt egy laikus szurkoló szemszögéből teszem, aki nyilván nem rendelkezik sem profi labdarúgói vagy edzői tapasztalatokkal. Az érveimet és a gondolataimat azokkal a dolgokkal kívánom alátámasztani, amit az utóbb tíz évben tapasztaltam, nem kívánom edzői nyilatkozatokkal, cikkekkel és statisztikákkal megtámogatni. Úgy gondolom a mai Magyar labdarúgásban kevés a hiteles szakember, akinek a szavára igazán adni lehetne. Így hát maradtunk mi szurkolók, kétségek és szerény gondolataink közé zárva

 

Címkék

A címkék listája üres.